Podelite sa prijateljima

Ovo je omiljeno jelo moje dece, ćufte u paradajz sosu, možete ih jesti i sutra dan, lepe su i kad se podgreju.

Sastojci :

  • 500 gr mlevenog mešanog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 1 jaje
  • 1 kašičica vegete
  • pola kašičice soli
  • malo bibera po ukusu
  • 3 kašike prezli
  • 2 kašike ulja

Za sos :

  • 3 kašike brašna
  • 750 ml vode
  • 750 ml soka od paradajza
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica so
  • biber po ukusu

Priprema :

Iseckajte sitno glavicu crnog luka i 3-4 čena belog luka (u zavisnosti od veličine, ako su manji može i 4), zatim dodajte jedno jaje pa lepo izmešajte.

Dodajte meso , 2 kašike ulja, 3 kašike prezli, kašičicu vegete, pola kašičice soli i malo bibera po ukusu. Sve to lepo izmešajte.

Nauljite dlanove pa rukom oblikujte loptice. Meni od ove smese ispadne oko 20 ćuftica.

Stavite veću dublju šerpu na ringlu i nalijte ulje kako biste ispržili ćufte. Kad se zagreje ulje pržite ćufte po 4-5 min sa svih strana i to na malo slabijoj vatri  da ne izgore.

Zatim ih izvadite iz šerpe na tanjir.

ćufte

U istu šerpu gde ste pržili ćufte dodajte 3 kašike brašna kao za zapršku, propržite ga oko 30 sekundi i prelijte sa 750 ml vode.

Kad provri voda dodajte oko 750 ml soka od paradajza, kašiku šećera i kašičicu soli i naravno malo bibera ako volite.

Kad to sve provri dodajte ispržene ćufte u sos , smanjite jačinu ringle . Ja je stavim na 4 a 6 mi je najjače.

To sve neka krčka oko 30 min, povremeno promešajte da vidite da se ne uhvati na dnu, ako se lepi samnjite ringlu još malo.

Ćufte možete da poslužite sa pire krompirom ili sa testeninom.

Pogledajte naš recept za pire krompir.

Mi smo petočlana porodica pa smo recepte prilagodili našim potrebama. Po ovom receptu dobijete količinu za dva dana a čufte su veoma ukusne  i sutra dan kad se podgreju. Ukoliko ste zauzeti poslom i nemate mnogo vremena isplati se da skuvate ovo jelo i imate ručak i za sutra dan.

P.S. Sve koji još uvek nisu pozivam da se pridruže mojoj email zajednici putem sledeće forme.

Hvala!

Prijavi se da dobiješ nove recepte na mejl

Please wait...

Thank you for sign up!

Podelite sa prijateljima

One thought on “Ćufte u paradajz sosu

  1. Повратни пинг: PITA SA SIROM - GIBANICA - Foodlove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *