Gulaš sa pire krompirom

Podelite sa prijateljima

Gulaš sa svinjskim mesom je Mađarsko jelo ali je karakterističan i za naše krajeve. Ovaj recept za gulaš sa svinjskim mesom je malo promenjen u odnosu na to kako bi originalni gulaš trebao da se sprema ali ovo je naš način. Ovako je spremala moja baka zatim mama pa evo sad i ja. Probajte!

Sastojci :

  • 500 gr svinjskog mesa od plećke ili buta
  • 3 veće šargarepe
  • 3 crvene paprike
  • 3 glavice crnog luka
  • So, vegeta, biber, aleva paprika
  • 2 kašike brašna
  • pola šoljice zejtina (oko 100 ml)
  • 1 l vode

Kako pripremiti gulaš sa svinjskim mesom :

Isecite meso na kockice veličine jednog zalogaja otprilike, i stavite u dublju šerpu sa malo vode da se prokuva. Kuvajte oko 20 min dodavajući vodu po malo kad ispari. Kad voda ispari dodajte zejtin oko pola šoljice, pa meso propržite malo dok ne porumeni. Zatim ga rupičastom kašikom ocedite i izvadite u drugu činiju privremeno.

Šargarepu iseckajte na kolitove i u isti zejtin gde ste pržili meso malo propržite  dok ne porumeni pa dodajte i iseckanu papriku. Sve to pržite otprilike još  10 min. Zatim i to sve ocedite i prebacite u istu činiju sa mesom.

U taj isti zejtin sada stavite sitno iseckan crni luka i pržite 10 min, pazite da ne zagori.

Dok se prži luka dodajte kašičicu soli.

Kad se isprži luka vratite u tu šerpu meso, šargarepu i papriku i sve zajedno izmešajte. Dodajte još kašičicu vegete, malo bibera i lepo promešajte.

Zatim u sve to dodajte dve kašike brašna i promešajte a potom dodajte jednu kašičicu aleve paprike i sve lepo izmešajte pa dodajte oko litar vode.

Sve to krčkajte na tihoj vatri oko pola sata uz povremeno mešanje. Treba da se zgusti da ne bude previše tečno. Probajte kašičicom da proverite da li je dovoljno slano. Ako mislite da treba dodajte još malo soli.

Možete servirati gulaš uz pire krompir ili uz neku testeninu.

Pogledajte naš recept za Pire krompir.

Nadam se da će vam se dopasti ovo jelo.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.