hleb-od-bundeve

Podelite sa prijateljima

Hleb od bundeve je prava jesenja poslastica. Obično mlađi ne vole bundevu na klasičan način, kuvanu na pari ili pečenu u rerni. Ali kad dođe oktobar i Noć veštica (Halloween) deca će prihvatiti sve što napravite od bundeve. Ovaj hleb je naročito ukusan.

Sastojci :

  • 5 jaja
  • 2 šolje (360 gr šećera)
  • 1 šolja ulja (180 ml)
  • 450 gr pire od bundeve
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašičica sode bikarbone ( 5gr)
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 kesice pudinga od vanile (80 gr)
  • 2 ½ šolje brašna (300 gr)
  • 4 kašike oraha (može I lešnik)
  • šećer u prahu za posipanje

Način pripreme :

Umutite mikserom 5 belanca pa po malo dodajte šećer . Kad dobijete čvrstu penu dodajte žumanca jedno po jedno a zatim ulje i ohlađen pire od bundeve.

  • Da bi napravili pire od bundeve, isečite bundevu na kocke i dinstajte na malo vode u poklopljenoj šerpi. Bundeva ne treba da bude cela pod vodom već samo pola. Viljuškom probajte i kad gornji deo omekša bundeva je kuvana. Ocedite vodu ostavite da se prohladi i ispasirajte viljuškom.

Zatim dodajte suve sastojke: prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet, puding od vanile (u prahu direktno iz kesice a ne skuvan) i brašno. Izmutite mikserom i na kraju dodajte orahe ili lešnike i umešajte ručno.

Podmažite pleh ili stavite papir za pečenje, izručite smesu i pecite na 200 stepeni oko 50 min.

testo-za-hleb-od-bundeve
testo za hleb od bundeve
hleb-od-bundeve-2
hleb od bundeve 2

Probajte čačkalicom da li je hleb pečen tako što ćete probušiti hleb i kad izvadite čačkalicu ako se na njoj ne zalepi testo onda je pečeno.

Kad izvadite iz rerne ostavite pola sata da se malo prohladi kako bi se lepše isekli parčići.

Posipajte šećerom u prahu kad poslužite.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.