jafa-torta

Podelite sa prijateljima

Jaffa torta je jedna od najboljih torti koje sam probala. Nema osobe koja ne voli ovu tortu. Logično, jer svi volimo jaffa kolač. Najbolje od svega je što se vrlo brzo pravi i nema pečenja kora. Vrlo je jednostavna.

Sastojci za jaffa tortu :

  • 2 kg jaffa kolač
  • 500 gr margarina/putera
  • 500 ml mleka
  • 2 vanilin šećera
  • 1/2 gaziranog soka od pomorandže
  • 1-2 pakovanja piškota
  • 200 gr šlaga u prahu

Kako da napravite jaffa tortu :

U šerpu stavite mleko da provri pa ubacite margarin da se otopi i 2 kesice vanilinog šećera. Ostavite sa strane da se malo prohladi.

Za to vreme svaki jaffa kolač presečete na četvrtine, možete i rukama da lomite ako vam je zgodnije. Ne mora da bude baš precizno podeljeno na četri dela.

Izlomljenu jaffu prelijte mlekom pomešanim sa margarinom i lepo izmešajte. Mleko treba da bude mlako. Ostavite da se još malo prohladi.

Pripremite podlogu za tortu (poslužavnik ili nešto drugo po želji). Piškote umočite u sok od narandže sa obe strane bukvalno po sekundu. Ako ih držite duže omekšaće skroz i neće biti lepo. Naređajte ih na poslužavnik u obliku kako želite da izgleda torta (ja obično pravim u pravougaonom obliku jer mi je tako lakše za sečenje).

Kad se fil ohladio kašikom rasporedite preko piškota . Možete malo da pritisnete rukama kako bi oblikovali tortu. Stavite je u frižider na sat vremena da se malo stegne.

Zatim umutite šlag po uputstvu sa kesice i nafilujte tortu. Mošete preko šlaga da narendate malo crne čokolade. Lepo izgleda.

jafa-torta
jafa torta

Po ovom receptu dobijete oko 20 parčeta torte. Ja uvek pravim duplo a jaffu kupujem na merenje, tako je prilično jeftinije.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.