Podelite sa prijateljima

Kako da vam cheesecake uspe iz prvog puta? Nije teško, verujte.

Uvek sam izbegavala da pravim cheesecake jer sam mislila da je to baš teško i komplikovano. Međutim, dobila sam ovaj recept od moje tete sa uveravanjem da nema šanse da omanem. Tako je i bilo. Uspelo je iz prvog puta, samo treba pažljivo slediti uputstva. Prenosim vam ovde njen recept.

Sastojci:

Kora:

  • 300 gr mlevenog keksa
  • 7 kašika mleka
  • 200 gr maslaca

Beli fil:

  • Krem sira 400 gr, neutralan
  • 1 kesica krem fix
  • 1 kesica želatina (10 gr)
  • 50 ml vode za želatin
  • 250 ml slatke pavlake
  • 200 gr sirni namaz
  • 250 gr šećera u prahu

Voćni fil:

  • 500 – 800 gr crvenog voća (maline, kupine, jagode, borovnice, ribizle a može i neko drugo voće po želji)
  • 5 – 7 kašika šećera
  • 200 ml vode
  • 1 kesica želatina (10 gr)
  • 50 ml vode za želatin

Priprema:

  1. Skuvati voće sa vodom i šećerom. Da vrije oko 15 min i ostavite da se ohladi.
  2. Mikserom izmešati maslac (koji je prethodno omekšao na sobnoj temperaturi) sa mlevenim keksom i mlekom. Dobićete rastresitu smesu koju ćete prstima ili nekom čašom pritisnuti u okrugli kalup za cheesecake koji se otvara sa strane. Ostavite da odstoji u frižideru dok vi pravite beli fil.
  3. Jednu kesicu želatina i 50 ml vode (to je odprilike 5 supenih kašika) pomešajte u plehano lonče i zagrejte malo da bude toplo ali nikako da provri. Ako niste sigurni šta da radite sa želatinom pogledajte neki video na internetu. Tako sam i ja prvi put kad sam pravila.
  4. U veću posudu umutite mikserom slatku pavlaku i dodajte kesicu krem fiksa, zatim dodajte vanilin šećer i šećer u prahu. Kad se lepo izmeša dodajte krem sira i sirni namaz.
  5. U želatin koji ste prethodno rastopili dodajte dve kašike ovog belog fila, promešajte kašikom i to isipajte u beli fil. Još jednom izmutite mikserom i isipajte beli fil u kalup.
  6. Drugi želatin rastopite na isti način u toploj vodi i dodajte ga u ohlađeno voće. Lepo izmešajte kašikom i lagano rasporedite preko belog fila.

Ostavite da stoji u kalupu 6 do 8 sati, najbolje bi bilo da prenoći u frižideru ako je moguće.

Prilikom sečenja lagano odvojite nožem kolač od kalupa i otvorite kalup i izvadite ga. Sečite cheesecake na trouglove, možete dodati sveže voće ili šlag za ukras.

Nadam se da će i vama uspeti iz prvog puta, pišite mi u komentarima da li je uspelo.

Podelite sa prijateljima

One thought on “Kako da vam cheesecake uspe iz prvog puta?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *