Podelite sa prijateljima

“Najlepše kiflice na svetu“ – kažu moja deca. Proverite da li su u pravu.

Kad sam bila dete ni jedan rođendan nije mogao da prođe bez kiflica sa sirom. Svima su omiljene i postoji puno načina kako da ih spremite. Ovo je moj najbolji recept za kiflice sa sirom.

Sastojci:

  • 1 kg brašna
  • 2 kašike šećera
  • 100 ml zejtina
  • 1 kašičica so
  • 500 ml vode
  • 1 kocka kvasca
  • 500 gr sitnog sira
  • 1 margarin
  • 1 žumance
  • malo majoneza
  • susam

Kako spremiti kiflice sa sirom:

U veću posudu sipaš pola litra mlake vode i kocku kvasca , razmutiš da se kvasac rastopi, dodaš jednu kašiku šećera i 8 kašika brašna. Ostaviš to da odstoji dog kvasac ne počne da radi tj kad vidiš mehuriće da se nadižu..

Dodaš u to ostatak brašna do 1 kg, jednu kašiku šećera, kašičicu soli i 100 ml zejtina i zamesiš testo.

Pokriješ krpom i ostaviš ga da odstoji pola sata otprilike dok se ne udvostruči (nadigne).

Kad se podigne razmesiš i podeliš na tri loptice, oklagijom razvučeš lopticu na debljinu manje od 1 cm i nožem ili sekačem za testo isečeš testo na 16 dela na trouglove.

Na širi deo staviš sir (količina po želi) i umotaš kiflicu.

Umutiš žumance i malo majoneza pa premažeš kiflice i posipaš susamom.

Pečeš na 180 – 200 stepeni    15 do 20 min u zavisnosti od rerne.

Dok se kiflice peku rastopiš u šerpici margarin i čim izvadiš kiflice iz rerne odmah ih preliješ rastopljenim margarinom koristeći malu kašićicu.

Kiflice su savršeno meke i vazdušaste.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *