Kolač sa plazmom i smrznutim voćem možete napraviti bukvalno za 15 min. Ovaj recept je odličan kad vam se najave gosti a vi ne znate šta da spremite na brzinu. Zato ja uvek u zamrzivaču imam neko voće zgodno za ovaj kolač.
Možete koristiti samo jagode , maline , kupine ili sve to pomešano . U prodavnicama možete kupiti smrznut voćni mix koji je super za ovaj kolač. Ja sam ovde koristila domaće kupine koje sam imala u zamrzivaču.
Sastojci :
- 400 gr kisele pavlake
- 130 gr šećer u prahu
- 500 ml slatke pavlake
- 4 kašike mleka
- 100 gr kokos
- 400 gr mlevenog keksa (najbolje plazma)
- 400 gr smrznutih malina , jagoda ili kupina (ili voćni mix)
- 200 gr šlaga
Način pripreme :
Voće izvucite iz zamrzivača kad počnete da spremate kolač kako bi se malo opustilo.
U jednu posudu umutiti kiselu pavlaku i prah šećer. Prilikom mućenja pavlaka će da se opusti i malo da omekša.
U drugu posudu umutite 500 ml slatke pavlake. Mutite 3-4 min dok ne bude čvrsta, zatim dodajte prethodno umućenu kiselu pavlaku i šećer. Dodajte 4 kašike mleka , kokos i mleveni keks i sve lepo izmešajte. Možete koristiti bilo koji mleveni keks ali je plazma daje najbolji ukus.
Ja ovde nisam koristila kokos jer ga moj muž ne voli. Kolač je lep i sa kokosom i bez njega.
Na kraju dodajte smrznuto voće i izmešajte ručno.
U dublji pleh isipajte smesu i lepo poravnjajte kašikom ili špatulom.
Na kraju umutite 200 gr šlaga sa vodom ili mlekom. Šlag pripremite po uputstvu sa kesice.

Nanesite šlag preko kolača i ostavite ga u frižider da se stegne. Idealno bi bilo dva sata da stoji u frižideru ali to se kod nas nikad ne desi. Ovaj kolač sa slike isečen je odmah pa kocke nisu baš pravilne.
Ako volite ovakve kolače pogledajte i moje recepte za cheesecake sa višnjama i cheesecake sa jagodama.