lenja-pita-sa-jabukama

Podelite sa prijateljima

Lenja pita sa jabukama podseća na detinjstvo i na naše bake koje su nam često spremale ovu pitu. I ja je danas pravim vrlo često jer se brzo i jednostavno sprema.

Sastojci za testo :

  • 1 margarin
  • 4 jaja
  • 10 kašika ulja
  • 15 kašika mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 15 kašika  šećera
  • 20 kašika brašna brašna

Za fil :

  • 500 g narendanih jabuka
  • cimet
  • griz 5-6 kašika

Kako napraviti lenju pitu sa jabukama :

Umutite u plastičnu činiju 4 belanca pa dodajte jednu po jednu  7 kašika šećera. Kad se lepo umuti odložite sa strane.

U drugu posudu umutite omekšali margarin sa 8 kašika šećera, i dodajte jedno po jedno žumance. Zatim dodajte ulje i  mleko, zatim umućena belanca i na kraju prašak za pecivo i brašno. Sve to lepo sjedinite, testo treba da bude malo gušće ali da može da se sipa.

Ja mutim ovako odvojeno belanca i žumanca ali nećete pogrešiti i ako umutite sve zajedno. Npr . prvo umutite margarin i šećer a onda dodajte jaja i sve ostale sastojke.

Polovinu isipajte u podmazan pleh, pa preko toga narendajte jabuke i posipajte malo cimeta (Koliko volite) i 5 do 6 kašika griza.

Preko toga sipajte drugu polovinu testa i pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.

lenja-pita
lenja pita

Kad je vaša lenja pita sa jabukama gotova, izvadite je iz rerne i ostavite 10 min da se malo prohladi pa onda isecite na kocke.

Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *