Šnicle od svinjskog mesa sa šampinjonima i šargarepom

Podelite sa prijateljima

Ovaj recept za lovačke šnicle je moj muž negde pročitao pre 15 godina i od tada ih u našoj kući uvek on sprema. To je njegov specijalitet.

Sastojci:

  • 4 – 5 šnicle oko 500 gr svinjskog mesa od buta ili plećke
  • 2 jaja
  • brašno po potrebi
  • 400 gr šampinjona
  • 3 veće šargarepe
  • beli luk 6 čenaj
  • 1 čaša crnog vina 200 ml
  • 10 čaša vode oko 2 l
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica vegete
  • malo bibera po želji
  • 1 kašičica aleve paprike

Priprema:

Izmutite dva jaja u tanjiru imalo posolite. U drugi tanjir stavite malo brašna.

Uvaljajte šnicle u brašno a zatim u umućena jaja pa pržite kratko na zagrejanom ulju, samo toliko da uhvati koricu, ne mora da bude baš isprženo jer će kasnije da se kuva dugo.

Šampinjone operite i isecite na veće komade, šargarepu očistite i nasecite (ja je sečem krupnije), takodje i beli luk.

U dublju šerpu naređajte polovinu mesa, preko njega naređajte polovinu šargarepe, šampinjona i belog luka, zatim opet drugu polovinu mesa pa ostatak povrća. Sipajte i zejtin na kome ste pržili meso.

Sve zalijte sa čašom vina i 10 čaša vode (odprilike oko 2l), dodajte začine jednu kašičicu so, jednu kašičicu vegete i malo bibera (po želji). Kad počne da vrije šampinjoni će pustiti tečnost pa Vam se možda učini da ste preterali sa vodom, ali ne brinite ništa, to će sve da ispari .

Kuvajte oko 45 min na srednje jakoj ringli . Ja kuvam na 5 a 6 mi je najjače.

Onda u čašu umešajte dve kašičice brašna i jednu kašičicu aleve paprike sa malo vode (da to bude retko ali da nema grudvica) pa usipajte u šerpu. To je umesto klasične zaprške da ne bude mnogo masno a i mnogi ljudi zbog zdravlja izbegavaju zapršku.

Kuvajte još 10-15 min. Probajte obavezno kašičicom soft da proverite da li je dovoljno slano. Ako mislite da treba dodajte još malo soli.

Možete da poslužite samo tako gotovo jelo a možete i u kombinaciji sa pire krompirom ili sa nekom testeninom.

Podelite sa prijateljima

2 thoughts on “Lovačke šnicle

  1. Повратни пинг: Pita sa sirom - gibanica - Foodlove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *