pasta-sa-pilećim-mesom-i-kikirikijem

Podelite sa prijateljima

Sve vrste pasti i testenina se vrlo rado jedu u našoj kući. Ovakvu pastu sa pilećim (belim) mesom i kikirikijem prvi put smo probali u jednom našem lokalnom restoranu i od tada je često pravimo kod kuće. Mogu reći prilično uspešno. Evo kako:

Sastojci za pastu sa pilećim mesom i kikirikijem:

  • kesa testenine 350/400 gr
  • 500 gr belo pileće meso
  • 400 gr šampinjona
  • 400 ml vode
  • 1 čaša kisele pavlake
  • 1 glavica crnog luka
  • 150 gr pečenog kikirikija (pola sameljite a pola iseckajte)
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica vegete
  • malo bibera
  • 1 kašika brašna

Kako spremiti pastu sa pilećim mesom i kikirikijem :

Testeninu skuvajte po uputstvu sa ambalaže.

Meso iseckajte na kockice (veličine jednog zalogaja) i pržite na ulju dok ne porumeni, zatim dodajte začine, 1 kašičicu vegete i malo bibera po želji.

Glavicu crnog luka sitno iseckajte i ispržite na ulju, zatim dodajte već isprženu piletinu i sitno iseckane šampinjone. Dodajte i 1 kašičicu soli. Šampinjoni će pustiti sok pa će biti malo tečno. Kad se sve lepo uprži i ukrčka dodajte jednu kašiku brašna, sve mešaš 1 minut, zatim dodaš 400 ml vode. Sve to neka krčka 2-3 min pa dodaj jednu čašu pavlake i kikiriki (i samleveni i iseckani).

Sve to neka krčka još 5 min, treba da bude gusto kao sos. Probajte da li je dovoljno slano, ako mislite da treba dodajte još malo soli.

U tanjir sipajte malo testenine, zatim ovaj sos i možete preko da dodate i ceo kikiriki za ukras. I dobili ste vašu savršenu pastu sa pilećim mesom i kikirikijem kao iz restorana.

Ako se uvek razmišljate šta da skuvate za ručak pogčedajte moj recept za Lovačke šnicle ili Ćufte u paradajz sosu

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.