Podelite sa prijateljima

Pire krompir se pravi od kuvanog krompira i odličan je prilog uz jela od mesa, ribu ili povrće.

Sledite tačno recept i dobićete odličan kremast pire bez grudvica.

Sastojci :

  • 1 kg krompira
  • 1 kašičica so
  • 1 kašičica vegete
  • malo mleka oko 100 ml
  • oko 50 gr maslaca ili margarina
  • biber po želji

Priprema :

Oljuštite krompir i isecite ga na kriške, kocke ili kolutove kako god vam odgovara i stavite u hladnu vodu sa kašičicom soli da se kuva. Kuvajte oko 30 min. Najbolje je da koristite beli krompir jer se on bolje kuva od crvenog.

Krompir je kuvan kad ga probodete viljuškom i on se raspada ili ako niste sigurni izvadite jedno parče i probajte.

Kad je krompir kuvan isipajte vodu ili najbolje isipajte u djerdjef da se ocedi.

Zatim vratite krompir u šerpu u koju ste ga kuvali i na tihoj vatri dodajte pola šoljice mleka i gnječite ga kašikom za krompir, dodajte vegetu, so i biber, kao i margarin ili maslac. Ugasite ringlu i sve to gnječite još 2-3 minuta dok se maslac istopi i sve lepo sjedini.

Pire krompir se obično koristi kao prilog nekom jelu od mesa, lovačke šnicle ili ćufte u paradajz sosu.

Prijavi se da dobiješ nove recepte na mejl

Please wait...

Thank you for sign up!

Podelite sa prijateljima

One thought on “Pire krompir

  1. Повратни пинг: Ćufte u paradajz sosu - Foodlove

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.