Pita sa višnjama i pudingom od vanile

Podelite sa prijateljima

Pita sa višnjama i pudingom od vanile je odlična slatko kisela kombinacija. Spolja je hrskava a unutra kremasta. Može se jesti topla ali mislim da je hladna još lepša.

Šta je potrebno za pitu sa višnjama i pudingom od vanile:

  • gotove kore 500 gr
  • 1 l mleka
  • 200 gr šećera + 7 kašika za puding
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 3 pudinga od vanile
  • 100 ml ulja
  • 200 gr griza
  • 1/2 praška za pecivo
  • 300-500 gr višanja bez koščica (po želji)
  • 200 ml jogurta

Kako pripremiti pitu sa višnjama i pudingom od vanile:

Prvo treba skuvati puding. U šerpu sipati 700 ml mleka i 7 kašika šećera da se zagreje. U ostatak mleka 300 ml razmutite 3 kesicee pudinga od vanile. Kad mleko u šerpi zavri smanjite jačinu ringle i dodajte polako ostatak mleka sa pudingom i mešajte sve vreme. Treba da se kuva oko 3 min odprilike uz stalno mešanje. Biće malo gušće nego kad kuvate obično puding. Kad bude gotovo sklonite sa ringle i pokrijte folijom tako što ćete malo pritisnuti da se zalepi folija za puding, kako se ne bi stvorila korica. Ostavite da se ohladi.

Preliv za pitu :

Umutite 3 jaja i postepeno dodajte 200 gr šećera. Kad se lepo umuti dodajte ulje, jogurt, griz, vanilin šećer i pola praška za pecivo. Sve to zajedno lepo izmešajte.

Kako da naređate pitu :

Za jednu rolnu potrebno je četiri kore.

Na 1. koru stavite 3-4 kašike preliva i razmažite kašikom.

Na 2. i 3. koru takođe razmažite 3-4 kašike preliva i rasporedite malo višanja po njima (kao na slici). Količinu višanja odredite sami po svom ukusu.

Kako naređati pitu sa višnjama i pudingom od vanile
Kako naređati pitu sa višnjama i pudingom od vanile

Na 4. koru sve isto kao na drugoj i trećoj, samo ćete dodati ohlađen puding. Rasporedite ga na ivicu kore, savijte koru sa leve i desne strane i uvijte kao rolat (pogledajte sliku).

Pita sa višnjama i pudingom od vanile peče se na 180 stepeni 30 – 35 min.

Kad bude gotova sačekajte da se malo prohladi jer če lepše da se iseče ako je hladnija.

Pitu možete posipati šečerom u prahu i tako je poslužiti.

Ukoliko neko ne voli višnje možete i bez njih, vrlo je ukusna pita i samo sa pudingom.

Prijatno i javite da li vam se dopala pita!

Ako ste ljubitelj pita probajte i Pitu sa sirom – gibanicu i Pitu sa pečurkama i prazilukom.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *