suvi-kolač-sa-jabukama

Podelite sa prijateljima

Kada sam prvi put čula za suvi kolač sa jabukama nisam mogla da verujem da oavako nešto može da ispadne dobro. Bilo mi je čudno da se stave samo suvi sastojci i da od toga ispadne kolač. Morala sam da se uverima sama i da probam. Moram da kažem da mi je uspelo iz prvog puta i da je kolač odličan.

Da, jeste malo rastresit kolač, malo čudne teksture i malo podseća na lenju pitu ali se nama baš dopao.

Sastojci :

  • 3 čaše od jogurta brašno
  • 3 čaše od jogurta griz
  • 1 čaše od jogurta šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kg jabuka
  • 1 čaša šećera
  • 5 gr cimeta
  • 1 vanilin šećer
  • 200 gr margarina

Način pripreme :

Ovaj kolač se pravi veoma lako.

Pomešajte sve suve sastojke (brašno, griz, šećer i prašak za pecivo) u jednu činiju.

U drugu činiju izmešajte narendane jabuke, šećer, cimet i vanilin šećer.

Podmažite pleh margarinom, zatim sipajte jednu trećinu suvih sastojaka u pleh ravnomerno rasporedite, zatim stavite pola smese sa jabukom , zatim opet trećinu suvih sastojaka.

Opet preko ostatak rendanih jabuka i ostatak suvih sastojaka.

Margarin isecite na tanke lustiće i rasporedite odozgo. Najbolje je da ostavite margarin u zamrzivač sat vremena pre nego ga sečete, biće vam mnogo lakše da tanko isečete margarin i da vam se ne lepi za nož.

A možete i ranije da stavite margarin u zamrzivač da se zamrzne pa da ga onda izrendate preko kolača kao što sam i ja uradila (vidi sliku).

Pecite kolač 40 min na 180 stepeni.

Kad isečete kolač možete posuti šećer u prahu preko a možete staviti i preliv od karamele. U prodavnicama  ima da se kupi gotov.

suvi-kolač-sa-jabukama
suvi kolač sa jabukama

Moj savet je da ostavite kolač malo da odstoji kad ga izvadite iz rerne kako bi se lepše iseklo parče da se ne bi raspadalo. To uglavnom važi za sve kolače mada moram da priznam da mi retko kad čekamo da se nešto prohladi.

Podelite sa prijateljima

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.